Ramazan’da Sağlıklı Beslenmenin İpuçları nelerdir?, Sahurda sağlıklı beslenme nasıl olur?, Ramazanda tok kal, Sahurda neler yenmeli?, en doyurucu iftar yemeği nedir? ramazanda sağlıklı beslenme neler
0

11.03.2024

Ramazan’da Sağlıklı Beslenmenin İpuçları



 11 ayın sultanı Ramazan ayında beslenme alışkanlıklarımız doğal olarak değişirken, sağlıklı ve huzurlu oruç tutmak önem kazanıyor. Beslenme rutinlerimizin değiştiği bu kutsal ayda,  

• oruç tutarken nasıl beslenmeli?
• sahurda ne yenir?
• sahurda ne yenmez?
• sahurda ne tok tutar?  
• iftarda ne yenir?
• Ramazan’da ideal beslenme nasıl olmalı?
 • Ramazan ayında zayıflama yöntemleri nelerdir?   

gibi sorular sıkça soruluyor.  
 
Ramazan ayında sağlıklı beslenmek için yeterli ve dengeli beslenmek önemlidir. İftardan sahura kadarki dönemde az 2 öğün yenilmesi, bir diğer ifade ile iftarın ve sahurun atlanmadan yapılması, hem sürdürülebilir hem de sağlıklı beslenmeyle keyifli bir Ramazan dönemi yaşamanızı mümkün kılar.  

Ramazan beslenmesinde, porsiyonların küçük olması kritik önemdedir. Bu nedenle akıllı gıdalar, Ramazan ayında önemli yardımcınızdır. PACHA Doğal Kolajen ve Protein Cipsleri, sadece 10 gramlık porsiyonlarıyla ideal hafiflikte bir protein kaynağıdır. PACHA Kolajen ve Protein Cipsi, %64 protein oranıyla hem yüksek protein sağlar, hem tok tutar, hem sindirim sisteminizi yormaz, hem de doğal protein ve kolajen ihtiyacınızı temiz yoldan almanızı sağlar.  

 

 
Kısıtlı sürede tüketilen gıdaların, vücudun ihtiyacını karşılaması önemlidir. Bu nedenle, beslenme alışkanlıkları ve özellikle protein alımı, bu dönemde önem kazanır. Protein açısından zengin beslenilmelidir zira protein, vücuttaki kasların, dokuların ve hücrelerin yapısını oluşturan önemli bir besin maddesidir.

Ramazan ayında yeterli miktarda protein alımı, sağlıklı bir oruç tutmaya yardımcı olmasının yanı sıra kas kaybını önlemeye de yardımcıdır. Aynı zamanda proteinin sindirimi diğer besin öğelerine göre daha uzun sürdüğü için, proteinler vücudunuzu diğer besin öğelerine kıyasla daha uzun süre tok tutar.  

 

Bu nedenle, iftarda ve sahurda protein içeren yiyeceklerin tüketilmesi önemlidir. Protein kaynakları arasında et, tavuk, balık, yumurta, süt ve süt ürünleri, kuru baklagiller ve kuruyemişler yer almaktadır. Bu yiyecekler, vücutta kasların onarımı ve büyümesi için gereken amino asitleri sağlar. Ayrıca, protein tüketiminin tokluk hissini artırarak, iftar ve sahur öğünlerinde aşırı yemek yeme  ihtiyacını azalttığı da bilinmektedir.  
 
 
Ramazan’da sağlıklı beslenmek için bir diğer önemli konu su tüketimidir. Gün içerisinde susuz kalan vücut, bu ihtiyacını akşam tamamlamak ister. Fazla tuzlu besinler ise ertesi gün vücutta suyu tutacağı için sizi susatacak ve orucun daha zor geçmesine neden olacaktır. Bu nedenle, iftar ve sahur arasındaki yeme döneminde, mümkün olduğunca tuzsuz veya az tuzlu besinler tercih edilmelidir.

Yüksek proteinli PACHA Doğal Kolajen ve Protein Cipsleri sadece hafif değil aynı zamanda tuzsuz fonksiyonel, akıllı ve doğal gıdalardır. PACHA Doğal Kolajen ve Protein Cipslerinin içindekilere göz attığınızda, doğal ve tertemiz olmasının yanı sra tuz miktarının sıfır (0) olduğunu göreceksiniz. Böylece PACHA Doğal Kolajen ve Protein cipsi, Ramazan orucunda sizi hem tok tutar, hem de az susamanıza yardımcı olur.

Hayırlı Ramazanlar dileriz.

İlgili Ürünler